Projektredovisning HR3

Ikväll presenterade eleverna i HR3 sina projektredovisningar. Och som gäster kom föräldrar och berörda lärare.



Welcome!











mer ska komma så håll koll på bloggen!

Små stunder vid öppet hus 2008

En spännande duktävling tog plats i elevmatsalen denna
dag, som bestod av bidrag från fyra serveringselver.
Här följer en bild på respektive bidrag och en djupare 
"look" på vinnar bordet.


 
Bidrag 1

Bidrag nr 2
Bidrag nr. 2

Bidrag nr. 3
Bidrag nr. 3

Bidrag nr.4
Bidrag nr. 4

Efter en jämn & spännande avräking blev vinnarbordet till slut nr. ........3







                                                Well done & grattis!!!


Blickar från HR


Några av HR´s värdar ....


och skolans charmiga värdar.

Check this out!

Kolla denna uppdukning i elevmatsalen!


Check out those flowers!?!? Get a closer look and tell me what
there made of.

 Click and check it out!



Vår vinnare på plats och berättar om Pumpa 2008.


What are they looking at?


Jonna är tillbaka från sin resa till Tanzania tillsammans med Linda från
HvT och Sabina.


Sabina!
















Mycket tog plats i köket under denna dagen
inte minst alla julförberedelser!


Whats in the making here?


And here?


Ciao and thank you for coming to our "öppet hus".


fotograferna vill också tacka för sig och hoppas se er i vårt nästa
öppet hus!!!

Dackeskolan åker till Stockholm och "Det Goda Köket"

Eleverna i års 2 och 3 har fått möjlighet att följa med till Älvsjömässan  " Det Goda Köket"



Mycket är på gång.........Alla är laddade!!


Dacke är i final....

Prisutdelning  kl 13.10

Vinnare är DACKESKOLAN!!!

Motivering
" En klassisk husmanskost i ny tapping där smakerna är i harmoni med varandra "

STORT GRATTIS!!!!!

ELLA, REBECCA och LI - Vinnarlaget!!!!

Smarta Kocken på Det Goda Köket

 

Smarta Kocken är en matlagningstävling för elever i årskurs
två på Hotell- och restaurangprogrammet över hela landet.

-Syftet med tävlingen är att lyfta det klimatsmarta svenska
framdelsköttet av nöt till restaurangernas à la carte-menyer,
säger Ella Nilsson, Svensk Köttinformations vd.

 


Tävlingsuppgift
I år ska eleverna hitta fördelarna med framdelar och skapa
 en ny gryträtt med huvudråvaran högrev, bringa, bog eller märgpipa.
Framdelskött från nöt är lätt att variera, har hög smak
och ger många bra näringsämnen. Det hör också till de
mer prisvärda styckningsdetaljerna
Pris
Vinnarna får 15 000 kronor att användas till en
matanknuten klassresa.
 De tre kockarna får även varsitt fint diplom.


Sveriges främsta kockar satsar på gemensam restaurang

Kockarna har avsagt sig ersättning och föreslår att medel istället avsätts för ett stipendium som ska gynna en person som har bidragit till matkulturens utveckling. Stipendiet från "Kockarnas Krog" är på 20 000 kr och kommer att delas ut på mässan fredagen 7 november kl 13.30.




Motivering

"Katarina har med ett enormt engagemang i sin yrkesroll lyft fram matkunskapen för så många, detta har hon gjort både under arbetstid och sin ledigatid. Sällan har någon lagt ned så mycket tid och engagemang för att hjälpa fram andra, vilket är den främsta anledingen till vårt val"
De kockar som medverkar i projektet är:

Franck Alfvin, Restaurang Pontus, Ostronbaren
Danyel Couet, Restaurang Le Rouge, tidigare Kocklandslaget, F12 gruppen
Fredrik Eriksson Årets Kock 1987, Ordf. i föreningen Årets Kock, Långbro Värdshus
Magnus Johansson, OS Guld Kocklandslaget, Xoko, Chokladfestivalen
Johan Jureskog, Kocklandslaget och Rolfs Kök
Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och Julita Wärdshus
Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Kocklandslaget

RSS 2.0