"Stjärnorna dansar bal på stottet i Vadstena"

Igår den 30 maj var det dags för bal på slottet i Vadstena självklart var Hr´s (elev)fotograf på plats....


 
Jeanett Ekman
 
Julia Rundgren 

Elin Kämpman

Emma Erlandsson

Men vem är detta?? :)

Det var bara Daniel som ville ha en kram innan han skulle gå.....

Go´morron P4 Östergötland med Emma som dagboksgäst



Go'morron Östergötland


Emma Erlandsson från Mjölby är mitt uppe i en spännande vecka.

Efter att ha blivit Årets Kockelev 2009 och vunnit tävlingen Hottest Chef, SM för kockelever samt Kocktävlingen
Pumpan får hon nu praktisera på Operakällaren i Stockholm.  


Emma Erlandsson, Årets Kockelev 2009.

Emma Erlandsson
, vår dagboksgäst berättade i dag bland annat att hon är morgonpigg och kvällstrött. Men att det ändå går bra att jobba sent på Operakällaren där hon är den här veckan. Lyssna till Emma här:

Emma Erlandsson, http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1735542&BroadcastDate=&IsBlock= Dackeskolan, Mjölby


Sugen på något gott till helgen? Här är kockeleven Emma Erlandsssons tips!

Caesarsallad med varmrökt lax och Boxholms magra ost

Caesarsallad med varmrökt lax och Boxholms magra

En matig variant av caesarsallad som smakar sommar. Kanske är den allra godast med färskpotatis men delikatesspotatis finns i matbutikerna hela året.

4 portioner

600 g delikatess- eller färskpotatis

Dressing:
2 sardeller
1 äggula
½ msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
½ dl rapsolja
1½ dl finriven Boxholms magra (cirka 60 g)
½ krm svartpeppar
1 msk vatten

1 huvud romansallad

400 g varmrökt lax
250 g cocktailtomater

Garnering:
50 g Boxholms magra
färsk gräslök

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den svalna. Halvera potatisen om de är stora. Mixa sardeller, äggula, senap och pressad vitlök i en matberedare. Tillsätt oljorna i en fin stråle medan maskinen går, så att såsen tjocknar. Häll i ost, peppar och vatten och kör lite till så att allt blandas. Skölj salladen och bryt bladen i stora bitar.

Blanda potatis och sallad med dressingen. Lägg upp det på ett fat. Bryt laxen i bitar och halvera cocktailtomaterna. Toppa salladen med lax, tomater och färsk gräslök. Flaga över lite ost med en osthyvel och servera salladen tillsammans med ett gott bröd.  

Tips!
Den rökta laxen kan bytas ut mot annan varmrökt fisk.

Bra Jobbat....
Katarina


RSS 2.0