Dackeskolan åker till Stockholm och "Det Goda Köket"

Eleverna i års 2 och 3 har fått möjlighet att följa med till Älvsjömässan  " Det Goda Köket"



Mycket är på gång.........Alla är laddade!!


Dacke är i final....

Prisutdelning  kl 13.10

Vinnare är DACKESKOLAN!!!

Motivering
" En klassisk husmanskost i ny tapping där smakerna är i harmoni med varandra "

STORT GRATTIS!!!!!

ELLA, REBECCA och LI - Vinnarlaget!!!!

Smarta Kocken på Det Goda Köket

 

Smarta Kocken är en matlagningstävling för elever i årskurs
två på Hotell- och restaurangprogrammet över hela landet.

-Syftet med tävlingen är att lyfta det klimatsmarta svenska
framdelsköttet av nöt till restaurangernas à la carte-menyer,
säger Ella Nilsson, Svensk Köttinformations vd.

 


Tävlingsuppgift
I år ska eleverna hitta fördelarna med framdelar och skapa
 en ny gryträtt med huvudråvaran högrev, bringa, bog eller märgpipa.
Framdelskött från nöt är lätt att variera, har hög smak
och ger många bra näringsämnen. Det hör också till de
mer prisvärda styckningsdetaljerna
Pris
Vinnarna får 15 000 kronor att användas till en
matanknuten klassresa.
 De tre kockarna får även varsitt fint diplom.


Sveriges främsta kockar satsar på gemensam restaurang

Kockarna har avsagt sig ersättning och föreslår att medel istället avsätts för ett stipendium som ska gynna en person som har bidragit till matkulturens utveckling. Stipendiet från "Kockarnas Krog" är på 20 000 kr och kommer att delas ut på mässan fredagen 7 november kl 13.30.




Motivering

"Katarina har med ett enormt engagemang i sin yrkesroll lyft fram matkunskapen för så många, detta har hon gjort både under arbetstid och sin ledigatid. Sällan har någon lagt ned så mycket tid och engagemang för att hjälpa fram andra, vilket är den främsta anledingen till vårt val"
De kockar som medverkar i projektet är:

Franck Alfvin, Restaurang Pontus, Ostronbaren
Danyel Couet, Restaurang Le Rouge, tidigare Kocklandslaget, F12 gruppen
Fredrik Eriksson Årets Kock 1987, Ordf. i föreningen Årets Kock, Långbro Värdshus
Magnus Johansson, OS Guld Kocklandslaget, Xoko, Chokladfestivalen
Johan Jureskog, Kocklandslaget och Rolfs Kök
Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och Julita Wärdshus
Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Kocklandslaget

Kommentarer
Postat av: Ella

Jag vill tacka HR-programmet för allt stöd ni har gett oss, och ett speciellt tack till Lars

2008-11-08 @ 19:10:02
Postat av: Anonym

Grattis från Anders & Mike från Zanzibar!!!

Vi vill också gratulera tävlingslaget för finalplatsen och lycka till vid nästa tävlingen den kommande läsåret, dvs YrkesSM!

2008-11-08 @ 19:51:19
Postat av: En mamma

Grattis igen! Ni är fantastiska med att lyfta fram era elever till mod, kunnighet och kamratskap. Det kommer man långt med i livet. Det bevisar ni om och om igen.

2008-11-08 @ 21:35:08
Postat av: marcus

Inte konstigt? stort grattis!! med en läare som brinner för det han gör och kan, med elever somm älskar sitt yrke så kan man bara få 200grader.

Men kort 0ch gott ni är grymma såg er i Älvsjö hoppas ni drar igång ett gäng som spräcker grand prix i år(p.s sponsrar er gärna)

// barkillen

läraren vet vem jag är

2008-11-16 @ 00:46:53
URL: http://www.barproffs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0