Hottest Chef 2009

Stort grattis till alla FEM finalister  i Hottest Chef Contest 2009

Tabasco och Arvid Nordquist H.A.B. har för andra året i rad arrangerat en tävling för alla som går sista året på någon av Sveriges hotell- & restaurangskolor. Finalen kommer att gå av stapeln på Måltidenshus, Grythyttan den 23 april 2009.

I år var uppgiften att skapa en läcker New Orleans-inspirerad rätt med skaldjur kryddad med två av Tabascos berömda pepparsåser.

Här har vi årets Finalister 2009 som kommer tävla den 23:e april 2009 i Måltidenshus, Grythyttan.

Daniel Anderberg - Ryssbygymnasiet

 

Robert Hallgren - Runö Gymnasium
Martin Landbren - Kavelgrogymnasiet
Emma Erlandsson - Dackeskolan
Sofie Tollander - Dackeskolan

Första pris är en
Utbildningsresa till Tabascos ursprung Avery Island
KitchenAid

Andra och Tredje pris:
Staub
Lion Sabatier

Dackeskolans bidrag


Skaldjursfylld polenta serveras med räkvårrullar, paprikasky, mangosmoothie
med smak av TABASCO, tomat och bönsallad samt saltrostade pekannötter

  
Sofie Tollander





Het scampigryta med TABASCO® serveras med sötpotatispuré,
 rökta småtomater och grillade grönsaker på ett band av rostat tortillabröd,
samt örtfärskost och saltrostade pecannötter


Jag har samlat de typiska smakerna och råvarorna från New Orleans. Skaldjuren får stå i fokus och samlas i en het gryta med tabasco som bygger på den klassiska rouxredningen. Den heta grytan möter len sötpotatispuré, salta nötter och rökta tomater. Om man vill ha rätten matigare kan man servera den med fler tortillabröd.


Emma Erlandsson





LYCKA TILL SOFIE OCH EMMA!!!!
 Hälsar vi på Dacke

Kommentarer
Postat av: Linkar

Lycka till!!

2009-04-22 @ 21:27:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0