Ett axplock från metodköket fredagen den 19 mars

Metod HR 09 B

Tema
Förrätt och dessert

Jobba två och två.
Skriv mise en placelista , vilken ordning du ska göra dagens uppgifter…
Foto på varje rätt ( välj en porslin som passar din rätt)

Mjölkchokladbavorise

·         Hallonsås/coulis

·         Mangosås/coulis

·         Apelsinsallad

·         Chokladdekoration









Mjölkchokladbavaroise

1 dl mjölk
0,75 dl strösocker
3 äggulor
2 gelatinblad
220 g ljus choklad
3 dl vispad grädde

 

Blötlägg gelatinen i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa ihop socker och äggula. Koka upp mjölken. Häll den över äggsmeten. Häll tillbaka allt i kastrullen. Värm försiktigt blandningen under omrörning tills temperaturen når 82 grader. Ta upp gelatinet, krama ur vattnet och lägg ner det i kastrullen och rör om. Lyft bort kastrullen från plattan. Hacka chokladen grovt och låt den smälta i den varma mjölkblandningen. Låt svalna till 20 grader. Vispa grädden och blanda den med övriga ingredienser. Häll upp smeten i portionsformar och låt dem stelna i frysen i minst 2 timmar.

 Hallonsås

1 del socker
1 del vatten
Hallon
Kokas ihop= sockerlag
Slå över varm sockerlag på hallonen, mixa och sila

 

Mangosås

1 del socker
1 del vatten
Citronsaft
Mangopuré
Kokas ihop= sockerlag
Smaksätt mangopurén med socker lag och citronsaft


Räksallad/ räkcocktail

·         Räkor 60 gr skalade p.p

·         Tomat

·         Rödlök

·         Gurka

·         Paprika

·         Machésallad

·         Roccula

·         Ärtskott

·         Isberg

·         Champinjoner

·         Ägg

·         Dillolja

·         Rhode Island

·         Senapsvinigrett

·         Brödkrutong




 
Rhode Island
Se kokbok

Senapsvinigrett
Se kokbok

 

Brödkrutonger
Se kokbok

 

 Trevlig sportlov!
/Katarina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0