Inspirationsresa till ÅRETS KOCK 2010 -Annexet GLOBEN




Vem tror ni vinner?
Jonna verkar säker.....




De sex finalisterna hade fem timmar på sig för dagens två tävlingsrätter. Den första rätten skapades utifrån en råvarukorg, vars innehåll hölls hemligt fram till 45 minuter innan tävlingen startade. Utifrån bland annat hel torsk, morötter, äpplen, gurka, gulbetor, vaktelägg, Svecia och blodapelsin lagade Gustav rätten ”Soppa på lättrimmad torsk med rotfrukter bräserade i brynt smör och citron, lantägg i frasig Svecia, kryddgrönt samt pepparrotsbuljong och blomkål”.

Råvarukorg





Soppa på lättrimmad torsk med rotfrukter bräserade i brynt smör och citron, lantägg i frasig Svecia, kryddgrönt samt pepparrotsbuljong och blomkål
Tävlingens andra delmoment bestod i att skapa en modern restaurangrätt med ingredienserna två renkalvsadlar och fyra rentungor samt minst en ekologisk mejeriprodukt förutom ekologiskt smör, Denna rätt hade finalisterna hade fått förbereda och öva på innan tävlingen. Här valde Gustav att göra rätten ”Svensk renkalv; urbenad, rosastekt sadel samt långkokt, vinägerglacerad tunga serveras med frasig getkvarg, gräddkokt jordärtskocka, persilja och pärllök samt buljong på rostad rosenkål och sirap.”


Svensk renkalv; urbenad, rosastekt sadel samt långkokt, vinägerglacerad tunga serveras med frasig getkvarg, gräddkokt jordärtskocka, persilja och pärlök samt buljong på rostad rosenkål och sirap

Gustav Trägårdh från restaurang Basement i Göteborg är Årets Kock 2010 - svensk mästare i professionell matlagning. Finalen avgjordes i Annexet, Globen i Stockholm idag torsdag. Silverplatsen gick till Daniel Räms, Pontus!, Stockholm och bronsplatsen till Magnus Persson, Carl Michael, Stockholm.

Juryns motivering om vinnaren lyder:
Lugn som en filbunke! Riktigt vällagad modern restaurangmat med personlighet, omtanke och enkelhet.

Gustav Trägårdh är 36 år och arbetar på restaurang Basement i Göteborg. Han har inte tävlat i Årets Kock sedan 2001, då han kom till semifinal.









Som vinnare får Gustav Trägårdh Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld, erövrar titeln Årets Kock och har möjlighet att bli medlem i Föreningen Årets Kock. Silvret i Årets Kock 2010 gick till Daniel Räms, Pontus!, Stockholm och bronset till Magnus Persson, Carl Michael, Stockholm. Övriga finalister delar på fjärdeplatsen.


Vilka vann.....
Vårens "hetaste" accessoar!
Material ? Resursklokt.....recycling av mjölk -och juice förpackningar.


 Jo, Mikaela, Malin och Katarina

Då var de dags att utse dagens vinnare i tävlingen
 " Vinn en middag med ÅRETS KOCK 2010 i ditt hem"

Vinnare Pontus Johansson, Dackeskolan MJÖLBY


Pontus motivering
" att jag själv en dag skulle vilja stå som finialist i Årets kock"


GRATTIS!
Vi önskar Årets Kock 2010 - Gustav Trägårdh VÄLKOMMEN till Mjölby


TACK Mikaela HR07 b för alla fina bilder.....

/Katarina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0