Vem blir Årets Östgötakock 2010?

___________________________________________________________________________

 

Inbjudan till Östgötakocken 2010

För sjätte året anordnas tävlingen där Årets Östgötakock skall koras. Detta kommer att ske i samband med mässan Smaka på Östgötamat i Konsert och Kongress i Linköping lördagen den 9 okt 2010.

Du som vill delta i uttagningen till tävlingen ska anonymt sända in ditt bidrag senast den 10 september.

Du ska genom att använda lokala råvaror nyskapa en måltid som passar för den moderna restauranggästen. Måltiden ska även vara möjlig att servera som lunchrätt och tåla kantinhantering.

Du tävlar i förrätt och varmrätt under följande förutsättningar:

Förrätt

Du ska skapa och skriva ett recept till en soppa. Huvudråvaror ska vara morot och kålrot från Tåkerns Trädgård samt minst 3 valfria produkter från angiven råvarukorg.

Varmrätt

Du ska skapa och skriva ett recept till en varmrätt bestående av nötfärs från någon av Östgötamats köttproducenter, (Ydre kött, Britta & Lennarts nära kött eller Skönero) Östgötaodlad King Edward potatis samt minst 3 valfria produkter från angiven råvarukorg.

 Förrätten presenteras efter 1½tim arbete, varmrätten efter 2 tim arbete.

 Du ska tillaga 6 portioner av varje rätt.

 Du tillagar rätterna i ett konsumentkök med senaste standarden inför den publik som besöker     Matmässan

 Du kommer att ha tillgång till en given råvarukorg och redskap

 Du får själv ta med porslin och övriga råvaror

 Du ska motivera din måltid med hänsyn till råvarornas ursprung och karaktär

 Juryn består av meriterade kockar och personer med stort matkunnande..

 Bedömning sker efter internationella tävlingsregler

 Vinnaren koras 9 okt, 1:a pris 5000 kr

För att urvalet ska bli opartiskt skickas tävlingsbidraget med motivering på neutralt papper tillsammans med namn i förseglat kuvert. ___________________________________________________________________________

Tävlingsledning:

Thomas Collin Svenska kockars förening Östergötland/

Regional Matkultur Östergötland

Juryn:

Andreas Johnsson Årets Östgötakock 2009

Katarina Westlund Dackeskolan

Carina Brydling Klimatkock och tidigare medlem i Svenska kocklandslaget

Jimmy Andersson Fd Kökschef Edsbacka Krog

Veronica Eriksson Ordf. Östgötamat ek. förening

Bidraget skickas till:

Svenska Kockars förening Östergötland

Att Thomas Collin

Lundvägen 3

597 31 Åtvidaberg

Projektägare är Östgötamat / Regional Matkultur Östergötland

Projektledare Louise Alenbrand 070-675 06 33

En opartisk jury med matkompetens kommer att välja ut fyra bidrag som kommer att få vara med att tävla om den ärofyllda titeln Årets Östgötakock 2010.

Har ni frågor om utrustning/ råvaror kontakta Thomas Collin

0120-10090, 0120-13425, 070-1314682

Vi måste ha ert bidrag senast den 10 september.

Hälsningar





Regional Matkultur Östergötland & Svenska Kockars förening Östergötland

___________________________________________________________________________

Råvarukorg

Strutssalami från Vikbolandsstruts

Rapsolja från Sänkdalens Gård

King edward potatis Östgötaodlad

Hel kallrökt lax från Finnö Fisk

Naturell färskost från Löt Gårdsmejeri

Mjölk och grädde från Östgötamjölk

Torkade gröna ärtor

Kålrot från Tåkerns trädgård

Gulbeta från Tåkerns trädgård

Jordärtskocka från Lövingsborg/Sparrislandet

Äppelmust från Valterstens Trädgård

Relish av moreller från Hargodlarna

Normalsaltat smör från Brostorp Hemlagade

Rimmat fläsk Eklunds Chark

Kokta kräftor Stein Mårdens Vilt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0